Vårens första nässlor, mums. |
Fram med insatsen till salladsslungan (vilken underbar uppfinning), sax och handskar. Jag plockade cirka 6-7 dl späda små nässelskott.
Här kommer receptet:
Nässelsoppa
6-7 dl nässlor1 rödlök
en knippa gräslök/kinesisk gräslök
5 dl vatten
100 g philadelphiaost
1 msk buljongpulver (Kung Markattas)
olivolja
örtsalt
- Skölj nässlorna väl i flera vatten - Använd salladsslungan, den fungerar perfekt.
- Skala löken och skär den i bitar.
- Värm olivolja (ett par msk) i en kastrull och låt löken smälta ner i oljan.
- Tillsätt buljongpulver och vattnet.
- Tillsätt de väl sköljda nässlorna och låt allt koka cirka 5 minuter.
- Tillsätt philadelphiaost och mixa allt, krydda med örtsalt eller salt och svartpeppar.
- Servera med lite keso smaksat med vitlök och syrade grönsaker.
Glad vår och vad kul att du är på gång igen. Nässelsoppa är supergott ;-)
SvaraRaderaVad roligt att du vill hänga med:-)
RaderaVälkommen!