Recept

I Stentorpsköket försöker vi så gott det går att laga god och nyttig mat. I möjligaste mån med ekologiska råvaror och så klart egenodlade när så bjuds. Många röster höjs för både det ena och det andra när det gäller vad vi ska äta eller inte äta, ibland blir man nästan galen av alla rekommendationer. Men vi litar på våra egna smaklökar och lite sunt bondförnuft.

Låt er väl smaka av våra egna och lånade recept!


Soppor är något av en favorit för oss. Det smakar gott både en kylig vinterdag och en varm sommardag. Men knappast något kan toppa vårens första nässelsoppa. Det här är receptet till den här vårens första nässelsoppa.
Vårens första nässlor

Nässelsoppa

6-7 dl nässlor
1 rödlök
en knippa gräslök/kinesisk gräslök
5 dl vatten
100 g philadelphiaost
1 msk buljongpulver (Kung Markattas)
olivolja
örtsalt

  • Skölj nässlorna väl i flera vatten - Använd salladsslungan, den fungerar perfekt. 
  • Skala löken och skär den i bitar.
  • Värm olivolja (ett par msk) i en kastrull och låt löken smälta ner i oljan.
  • Tillsätt buljongpulver och vattnet.
  • Tillsätt de väl sköljda nässlorna och låt allt koka cirka 5 minuter.
  • Tillsätt philadelphiaost och mixa allt, krydda med örtsalt eller salt och svartpeppar.
  • Servera med lite keso smaksat med vitlök och syrade grönsaker.

Låt Dig väl smaka!





Den här "nyttiga" godisbiten kommer från boken Kärnfrisk Familj

Mörka Mynta-Delights

Ingredienser
100 g kärnfria dadlar
1 1/2 msk torkad mynta eller pepparmynta
1 msk kokosolja
15 g kokosmjöl
1 knivsudd vaniljpulver
10 g kakaopulver utan socker

Det hela blandas i matberedare. Kör tills blandningen är helt slät.
Rulla kulor i kokosflingor och ställ dem kallt eller frys dem i en halvtimme.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar