Hej Mirjanna. Tack för din kommentar. Vad härligt att ha egna bin, honung är något jag använder en del i min LCHF-mat, det mest naturliga sötningsmedel vi har. Åt en god, mörk chokladkaka med propolis i nu i helgen. Annorlunda och inte alls för sött.
Vad spännande, choklad med propolis, det har jag aldrig stött på. Var hittade du den? Brukar använda propolis i en tinktur (inte god med bra vid inflammationer mm), och så kan man ju tugga den direkt. Jag har sett och gläds åt att du nyttjar honungen. Är man inte sockerberoende tror jag det är utmärkt även i en LCHF-kost det behövs ju inga mängder. Själv brukar jag försöka se till att jag får i mig minst en tesked/dag.
Jag var i Estland och hittade den i en kaffebutik i Tallinn. Såg den även på flera andra butiker där de sålde delikatesser sen. Det var verkligen gott, kanske nåt för dig att testa? Använder helst honung själv, eftersom jag inte har nåt svårt sockerberoende, men i mina recept provar jag ibland sukrin och björksocker för att ge alternativ till dem som är beroende. För mig är honung det mest naturliga, vi har ju ätit det i alla tider :) Lycka till med odlingen i sommar.
Hej Mirjanna. Tack för din kommentar. Vad härligt att ha egna bin, honung är något jag använder en del i min LCHF-mat, det mest naturliga sötningsmedel vi har.
SvaraRaderaÅt en god, mörk chokladkaka med propolis i nu i helgen. Annorlunda och inte alls för sött.
Vad spännande, choklad med propolis, det har jag aldrig stött på. Var hittade du den? Brukar använda propolis i en tinktur (inte god med bra vid inflammationer mm), och så kan man ju tugga den direkt. Jag har sett och gläds åt att du nyttjar honungen. Är man inte sockerberoende tror jag det är utmärkt även i en LCHF-kost det behövs ju inga mängder. Själv brukar jag försöka se till att jag får i mig minst en tesked/dag.
SvaraRaderaJag var i Estland och hittade den i en kaffebutik i Tallinn. Såg den även på flera andra butiker där de sålde delikatesser sen.
SvaraRaderaDet var verkligen gott, kanske nåt för dig att testa?
Använder helst honung själv, eftersom jag inte har nåt svårt sockerberoende, men i mina recept provar jag ibland sukrin och björksocker för att ge alternativ till dem som är beroende.
För mig är honung det mest naturliga, vi har ju ätit det i alla tider :)
Lycka till med odlingen i sommar.
Tack! och jag läser vidare på dina recept;)
SvaraRadera